Език :
SWEWE Член :Логин |Регистрация
Търсене
Енциклопедия на общността |Енциклопедия Отговори |Знаете въпрос |Vocabulary Knowledge |Качи знания
Предишен 1 До Изберете Pages

ПСИХОАКУСТИКА

Психоакустични е изследване на слуха звук и той предизвиква край на връзката между субект.

Кратко въведение

ПСИХОАКУСТИКА изглежда озадачаващо мандат, всъщност е много проста, тя означава "глас обяснява начина, по който човешкия мозък." Всички форми са компресирани аудио с мощен алгоритъм не можем да чуете аудио информация отстранени. Например, ако плаче крещи, докато езда си крак леко, ще чуете вика ми, но не можех да чуя звука на стъпки. Sound чрез премахване на трамплин, ще доведе до намаляване на количеството информация, да се намали размера на файла, но това звучи по-различно.Психоакустични модел на човешкия слух смисъл математическа формулировка на статистическите свойства на модела, което обяснява чувството на слуха, хора различни физиологични принципи.

Психоакустични модел може да бъде много по-влошаване на субективно усещане за слуха условия, значително намаляване на честотната лента на цифрово аудио предаване на сигнала. Тя се основава главно на човешки органи слухови възприемане на физическата структура и режим на цифров аудио сигнал чрез подходяща обработка, за отстраняване на безшумен сигнални компоненти и въвеждането на не-доловимо изкривяване на обикновената ентропията кодиране на сгъстяване не може да се постигне.

Тъй като човешкото сложността слухови система, доколкото механизма на човешки характеристики акустични и някои от проблемите, не винаги са напълно от гледна точка на анатомията и физиологията да се обясни. Следователно, характеристиките на човешкия слух е ограничено до психо-акустични и езиково акустиката в. Човешкото ухо звуци на различни честоти и различни интензитета на някои изслушване диапазон се нарича звуково поле. В областта на човешките ухото звук в психоакустични звукови субективни чувства са гръмкостта, терена, тембър и други функции и ненаблюдаеми участъка, висока честота позициониране и други характеристики. Където силата на звука, нивото на звука, звука може да се използва за описване на субективна има амплитуда, честота и фаза са всеки три физически комплекс звук, звукът е известен също като "три елемент"; пъти и за различни източници в ушите маскиране ефект и други характеристики са от особено значение, че е на базата на ПСИХОАКУСТИКА.

Проучване на чуване на гласове и той причинява връзката между ръба на дисциплината. Тя е клон на акустиката е клон на психофизика. Това може да включва психо-акустична реч и звук музика като някои от комплекси и тяхното съзнание. Тези видими акустика езикови, музикални акустика и т.н., този член се ограничава до по-основни и прости психоакустичен явление, а именно ① само може да доведе до чуване на гласове ─ ─ изслушване праг; ② интензитет на звука, честота, спектъра и продължителността на тези параметри се определят от звук ─ ─ субективно гръмкостта имоти, терена, тембър и звук дължина; ③ някои звук свързани и сложни специални ефекти ─ ─ психо-акустична реверберация, маскиране, нелинейни, двустранно действие.

Изслушване праг

Изслушване праг на интензивност праг и праг разлика. Voices не сте сигурни, интензитет не може да увреди слуха. Активен в редица пъти, за да са причинили 50% от минималното ниво на звуково налягане се нарича праг слухови интензитет (известен също като съдебното заседание праг). Има индивидуални различия в прага на чуване, които могат да бъдат наречени нормални прага на чуване някои млади хора с обичайния праг изслушване изслушване на статистическите средни стойности. Изслушване праг варира в зависимост от честотата. 500 ~ 4000Hz между най-ниския праг на тяхна над и под честотата на звука и ниски стойности на честотните звуковия праг са високи, като например 20Hz чистата стойност тон праг е по-голяма от 1000Hz чист праг тон за високи 70db, 10000Hz чист прагови тон от 1000Hz чист праг тон за висока 10 db. Най-чувствителната около 3000Hz честота, амплитуда на вибрациите на молекулите на въздуха до 10-11 метра може да се чуе, че е само на десета водород молекула от диаметъра. Изслушване праг увеличава с възрастта, особено в страна с висока честота, изпълнението на пресбиакузис, като 70-годишният, 5000Hz чист праг тон изслушване се увеличи до около 45 db. Концепцията включва и изслушване праг праг разликата, т.е. два различни звука от изслушване на малката видима разлика. На честотата на кажем 63Hz или така опит в човешкото ухо може да се прави разлика между двете чисти тонове различават 0.5Hz разликата, но този праг трябва да се увеличи до 1000Hz 1.4Hz, толкова по-висока честота, по-голяма е разликата праг. Интензитетът на човешкото ухо може да различи най-малките .25db разлика (1000 ~ 4000Hz, 70db или повече), с ниска интензивност или честота по-висока или по-ниска от прага интензитет на разликата по-голяма. По време на съдебното заседание диапазон, разграничими гласове около 340 000.

Субективни признаци на звук

Loudness

Показва, че един глас да слушам колко силно ниво. Loudness големи изменения с интензитета на звука, но също така засегнати от честотата. Връзки между размера на двете, според класическите закони на психофизика, сила на звука и интензивността пропорционално на логаритъма. За да се тества тази хипотеза е вярна, модерни психофизика силата на звука проведено количествено експерименти решение, и създаде гръмкостта мащаб, в единици от Song (син). A Song се определя като 40dB1000Hz причинени от чистия тон гръмкостта на звука е приблизително равна на шепот. Текстове везни оказа 1000Hz гръмкостта е пропорционално на налягането на 0,6 пъти като акустична мощност, което е, 1000Hz и т.н. да се подобри звука на нивото на звуково налягане 10 db, гръмкостта удвоява. Първият се нарича сила на звука ниво, което показва промени в силата на звука, звукът не е просто определя от интензивността, но също така и от честотата. Две чисти тонове на различни честоти, въпреки че същата интензивност, което води до сила на звука са различни. Като цяло, честотата на чистия тон за да съответства на някои от ниска и висока честота чист звук. Различни SPL 1000Hz чистия тон като референтен звук, гръмкостта баланс чрез експерименти, ние можем да получите куп други звука линия, както е показано по-горе. В един такъв ред пръстен, въпреки че всяка честота чист SPL тона различни, но всички с кривата 1000Hz чистия тон равна на силата на звука. 1000Hz чистия тон на нивото на звуково налягане по крива, която е насрочена за този чист тон ниво на силата на звука, в единици, наречени партия (Фон).

Тон

Тон ПСИХОАКУСТИКА

Вслушайте се в тон е нивото на шума на степента. Основно се определя от терена честотата на звука, който е повдигнат и намалиха с вдигане на честотата. Въпреки това, не е просто определя от честотата и силата на звука също има връзка. Ниска честота чистия тон на терена намалява с увеличаване на интензивността, в противен случай, на терена честота, но с чисти тонове увеличения интензитет. Song подобен мащаб силата на звука, също така разработи тонално мащаб. Количествен анализ на тонален експеримент корекция слушателя е да се направи серия от чистия тон генератор, така че те да слушате тона на разстояние равно. Анализирайки така получената представлява средната скала тон, което единица се нарича красота. По тази скала, тон 1000Hz чистия тон бе определен на 1000 Америка (MEL).

Тембър

Tone е звукът усещане за качество. Горепосоченото чист проблем звук тон не съществува, той е придружен от появата на сложен звук. Очевиден пример е звукът на различните инструменти в различен тембър. Цигулка и пиано издаване централната C, въпреки че те са едни и същи гръмкостта и звуци терена не е същото, защото те звучат различно. Тон решения звука си спектър, т.е. амплитудата на хармоници на звучат различно. Това многомерни съставни акустични функции се озвучават също има многоизмерен характер, различен от само един аспект на силата на звука и терена. Loudness може да се настрои по скалата в песента на светлина от нивото на звука, тон може да се настрои към ниска по скалата на нивото на САЩ, тон многоизмерно пространство може да се използва за определяне на съответната точка на. Реч звук оказа многомерен мащабиране, пространствено възприятие на тембъра и точката на физическото пространство на спектъра е в съответствие точка.

Sound дължина

ПСИХОАКУСТИКА

Sound дължина е дължината на звука чувство. Параметрите на звука като функция от времето, докато има два различни промени може да обработи дълго основната чувство Ин. Най-простият пример е акустичен импулс или край, те имат само един, се променя. За дълго време, хората винаги мисли дълго и доброто физическо дължина тон е равен, пренебрегвайки своите изследвания. В действителност, в екстремни случаи, може да има разлика между четири или пет пъти повече. Това е по-малък от 500 ms импулс звук и от експерименталните резултати от почивка. Sound дължина от нивото на шума има малък ефект, но честотата на неговото въздействие, но не могат да бъдат пренебрегнати, особено в 300ms или по-малко кратък звук. Ако 3 200 Hz импулсен звук като еталон, честотата на горната и долната пулс звук трябва да има по-голяма дължина за производство на физическата дължина акустичен звук равно чувство. С този звук може да получите един куп дългосрочен баланс експерименти, подобни на други дългосрочни ефекти и други аудио линии.

Психоакустични ефект

Ехо

За чист тон, основно се определя от височината на честотата на звука, както и за основните и хармонични компоненти на комплекса звук, тъй като Хелмхолц H.von са обикновено се смята, че съставният зависи от стъпката на честотата на звука на основното вълна, тъй като основното амплитудата на господстващото в спектъра, но и създава впечатлението, че той го направи. Но експерименти показват, че, ако композитен аудио бейсбенд е слаб, или дори напълно да се филтрира, височината на тона на основната честота остава непроменена. Тази загуба е известно като на терена на основното реверберация честота. Всекидневният живот следва също да пощади звук. Народна реч вокален звук се излъчва нискочестотен звук като основната честота. По телефона, въпреки че тя се филтрира, тона на гласа не е бил засегнат. Явление Reverberation така да привлече вниманието, тъй като включва основно теоретично проблеми със слуха, че зависи от това какво тоналната честота, така че решихме да периодичност. И в настоящото изследване не може да се правят изводи.

Sound маскиране

Звуков сигнал, ако шума се случват едновременно с една, тя ще стане слаб или напълно недоловим, която сигнализира прага на чуване увеличава. Това е маскиращ ефект на шум, маскиране. Маскиращия шум и сигнал зависи от честотата отношения. Като цяло, честотата на сигнала и шума близо голяма маскиране и честота на сигнала маскиране на шума е често по-висока честота от шума прикриване на ниска честота на сигнала. С променлива честотна лента шум сигнал маскиране тон бе установено, че, когато централната честота 1000Hz повишен трафик шум, тя 1000Hz чист-звуков сигнал с маскиращ ефект се увеличава. Но на честотната лента се увеличава до 100Hz-късно, и след това се добавя на промяна маскирането не работи. Това означава, че маскиране ефект на шума се ограничава само до тази група, външната звук без ефект. The 100Hz банда, наречена критична група. Тя намалява с увеличаване на честотата и се разшириха.

Нелинейна

Характеристиките на предаване на човешкото ухо, а другият датчик, както и с някои от нелинейни характеристики. Това е продукт на така наречените "хор" усещане. Chorus, включително лошото звук и звукови два вида. Лош звук примери: Когато две чисти тонове в 400Hz и 500Hz също издава внимателно, когато звучи, както и неговата честота разлика (100) и неговата хармонична разликата честота (200300) на звука, което е разликата тон. И честотата на звука е оригиналната два тона честотата и, в този пример е 900Hz. Той е с лоша звук подобен, но по-слаб някои тон по-висока. В допълнение, подходяща връзка между честотата и интензитета на следващия звук може да бъде подтиснато или намалени в отговор на друг звук (чувство). Тези явления като цяло с кохлеарна нелинейни обяснение реакция.

Много звукови ефекти двустранно ефект, решихме да имаме две уши. Sound източник локализиране на основните фактори за ушите на часовата разлика и разликата интензитет (виж физиологични акустика). На главата, ушите, ушния канал резонанс и т.н., на размисъл ефект, така че звукът изслушани от модулация спектър. Звукът от първи да стигнат до дясното ухо, получената интензивност по-силна от лявото ухо. Често звук посока източник определя от въртенето на главата. Composite акустична позициониране-лесно, отколкото на чистия тон, чистия тон, особено през 2000 г. ~ 3000Hz чистия тон, позициониране особено трудно. Такива като щурци весел е така, въпреки че не е строго чистия тон. В обхвата на звуков звук, насочеността на ушната мида не е значителна, но ефектът е все още място. При ниски честоти, ушите интензитет не е много по-различна, главно от фактор позициониране фаза или фактор време. При високи честоти, фазата на промяната е сложна, интензитет на разликата е по-важно. В IF, позициониране е по-зависим от комбинираното въздействие на времето и интензивността.


Предишен 1 До Изберете Pages
Потребител Преглед
Все още няма коментари
Аз искам да коментирам [Посетител (18.217.*.*) | Логин ]

Език :
| Проверка на код :


Търсене

版权申明 | 隐私权政策 | Авторско право @2018 World енциклопедични познания